Trening o zloupotrebi javnih resursa u političkim kampanjama u lokalnim sredinama

Foto: logo Proaktiv-a

Organizacija civilnog društva Proaktiv iz Niša u četvrtak, 28. maja od 14 časova organizuje online trening „Zloupotreba javnih resursa u političkim kampanjama u lokalnim sredinama“ za predstavnike organizacija civilnog društva, neformalnih društva i pokreta, omladinskih organizacija i medija. Prijave za trening traju do srede, 27. maja.

„Sve je više prisutan rastući nivo nepoverenja u izborni proces i opada interesovanje za angažovanje u političkim procesima. Kako bi se ovaj trend nepoverenja i političke pasivnosti sprečio, potrebno je saznati da postoje alternativni modeli izbornog procesa, da je jedna od građanskih obaveza kontrola izbornog procesa, a ne samo davanje glasa nekoj političkoj opciji te da je važno znati šta jeste, a šta nije dozvoljeno tokom predizborne kampanje“, nalazi se u saopštenju Proaktiva.

Trening će voditi iskusni eksperti iz oblasti izbornog procesa: Mladen Jovanović, direktor Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Pavle Dimitrijević, zamenik programskog direktora Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA, i Bojan Klačar, izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju – CeSID.

Za više informacija o treningu i samoj prijavi možete poslati mejl na nemanja.stevanovic@proaktiv.org.rs ili pozivom na broj 060/449-53-49.