U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovana su 72 pacijenta, a kod 24 je potvrđeno prisustvo virusa korona, od kojih je i jedno dete. Dva pacijenta priključena su na respiratore i nalaze se u jakom teškom opštem stanju. Od posledica korona virusa nema preminulih u KC Niš, stoji na zvaničnom sajtu.

U tri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 25 pacijenata, dok je osam pacijenata pozitivno. Među hospitalizovanim pacijentima u Vranju nema dece.

U ZC Leskovac, u kovid bolnici ukupno je hospitalizovano 7 pacijenata, dok trenutno nema pacijenata kod kojih je potvrđeno koronavirusa. 

U ZC Surdulica u kovid bolnici je hospitalizovano 12 pacijenata, a kod osam je potvrđeno prisustvo virusa. 

U poslednja 24 sata u Srbiji je 99 osoba pozitivno na koronavirus od 8752 testirane. Preminula je jedna osobe posledica koronavirusa, dok se na respiratorima trenutno nalazi 39 pacijenata. Ukupno je preminulo 716 osoba, dok je 571 osoba hospitalizovana.

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 108 korisnika i 46 zaposlenih.