U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovano je 45 pacijenata, a kod 11 je potvrđeno prisustvo virusa korona. Jedan pacijent priključen je na respirator i nalazi se u jako teškom opštem stanju. Nema preminulih od posledica korona virusa u KC Niš, stoji na zvaničnom sajtu.

U poslednja 24 sata u Srbiji 74 osobe su pozitivne na koronavirus od 7709 testiranih. Preminula su dva pacijenta, a na respiratorima se trenutno nalazi 28 pacijenata.  Na bolničkom lečenju u Srbiji je trenutno 365 osoba.

U tri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno su hospitalizovana su 22 pacijenta, dok je 13 pacijenata pozitivno. Među hospitalizovanim pacijentima u Vranju nema dece. U ZC Leskovac, u kovid bolnici ukupno je hospitalizovano 3 pacijenta, dok je kod jednog pacijeata potvrđeno prisustvo koronavirusa. U ZC Surdulica u kovid bolnici je hospitalizovano 12 pacijenata, a kod njih desetoro je potvrđeno prisustvo virusa. 

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 72 korisnika i 24 zaposlenih.