AOM – Identifikovati osobe koje su pretile i oduzele telefon novinarki KRIK-a

Asocijacija onlajn medija (AOM) zahteva da nadležni organi i MUP Srbije utvrde identitet osoba koje su sinoć novinarki KRIK-a Bojani Pavlović pretile i oduzele mobilni telefon.

Novinarka KRIK-a je u kafiću u centru Beograda slikala Danila Vučića koji je u društvu Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, i još nekoliko muškaraca i gledao derbi između Zvezde i Partizana. Vidojević je, inače, član Partizanove navijačke grupe ‘Janjičari’ i trenutno mu se sudi zajedno sa huliganima iz ove grupe”, navodi AOM u svom saopštenju.

Kako kažu, novinarka je sa ulice fotografisala društvo, ali su je po odlasku, zaustavila trojica muškaraca koji su se predstavili kao službena lica i koja su od nje zahtevala da sa telefona obriše fotografije.

Policajcima su se pridružila još dvojica muškaraca, koji nisu delovali kao policajci, niti su se tako predstavili. Novinarka je rekla da je na zadatku, a jedan od novopridošlih joj je oteo telefon iz ruke, na šta policajci nisu reagovali. Posle insistiranja da joj kažu zbog čega joj je oduzeto sredstvo za rad, čovek koji je to uradio rekao je da on kao civil nije dužan ništa da joj objašnjava. Tek nakon odobrenja Vidojevića, novinarki Pavlović vraćen je telefon”, stoji u saopštenju.

AOM poziva MUP i druge nadležne institucije da garantuju bezbednost novinarki portala KRIK i omoguće joj uslove za nesmetan rad.