Apel za pomoć – dobrovoljni davaoci trombocita za Gordanu Janković

Našoj saradnici i prijateljici iz kancelarije OEBS-a  za medije (Gordani Janković) dijagnostifikovana leukemija i potrebni su donatori trombocita što pre. Davaoci krvi moraju da imaju A krvnu grupu (+ ili -), ali isključene su žene koje su rađale, kao i muškarci i žene koji imaju manje od 60kg.

Obzirom da samo 1 u 10 donatora ima kompatibilni tip, potrebno je 200 dobrovoljaca koji će se testirati, da bismo dobili tih 20. Vakcinacija protiv Covid-19 nije prepreka za davanje krvi.

Nalog na ime Gordana Janković će biti otvoren od danas (četvrtak 11.02.2021.) pa dok se ne obezbedi dovoljna količina trombocita u Zavodu za transfuziju krvi u Beogradu. Potrebno je prvo da se osoba testira i da pri tom kaže kome broj naloga  i ime i prezime osobe za koju je spremna da donira (broj naloga je 3220 , ime i prezime Gordana Janković). Testiranje se vrši isključivo radnim danima od 8 do 10:30h. (u ponedeljak i utorak 15. i 16. februara neće biti moguće testiranje zbog praznika). Broj telefona na koji se mogu dobiti dodatne informacije u Zavodu za transfuziju krvi je 011/3812716.

U apel za pomoć uključila su se brojne kolege, mediji, nevladine organizacije i novinarska udruženja koji se u svoje i u ime porodice i prijatelja Gordane Janković zahvaljuju svima koji žele da pomognu.