Britanska PopUp ambasada u Nišu

Izvor: Britanska ambasada

Britanska ambasada u Beogradu će 7. i 8. marta otvoriti svoju prvu PopUp (pokretnu) ambasadu u Nišu, u prostorijama Media i reform centra Niš. Tokom ta dva dana održaće se i brojne aktivnosti putem kojih će se zainteresovanima približiti rad Ambasade, pokazujući značaj britansko-srpskih diplomatskih odnosa koji traju već više od 180 godina.

Pozivamo sve zainteresovane građane i građanke da u toku ova dva dana posete PopUp ambasadu i razgovaraju sa njenim predstavnicima.

Na otvaranju, u četvrtak 7. marta u 14 časova, prisutnima će se obratiti Džon Šarp, prvi sekretar Britanske ambasade.

Povodom Međunarodnog dana žena, jedna devojka iz Niša (između 15 i 19 godina) dobiće priliku da bude „ambasadorka na jedan dan“ i da asistira britanskom ambasadoru Denisu Kifu u njegovim diplomatskim dužnostima tokom 8. marta.

Moderni diplomatski koncept PopUp (pokretne) ambasade započeo je 2016. godine jedan švajcarski ambasador, u cilju približavanja ljudi jednih drugima i samim tim građenja nove vrste bilateralnih odnosa između dve države. Od tada diplomate širom sveta razvijaju dalje ovaj koncept kako bi podstakli kvalitetnu i otvorenu komunikaciju i nove formate rada u diplomatiji.

#PopUpEmbassy #UKSRB #AmbassadorForADay