Humanitarni turnir u basketu „3 na 3“

Foto: B.R

Četvrti humanitarni turnir „3 na 3“ u organizaciji Komore mladih i aktivnih građana JCI Niš održaće se u subotu, 17. decembra, od 9 sati. Pod sloganom „Koševima za bolje škole“, 16 ekipa nadmetaće se u basketu u hali OŠ „Miroslav Antić“ kako bi prikupili donacije za OŠ „Kole Rašić“. Glavni cilj je modernizacija nastave i unapređenje uslova školovanja na teritoriji Niša.

Aleksandra Đorđević, PR JCI Niš

„Želimo da osavremenimo nastavu u ovoj školi i da sakupimo dovoljno novca za laptop, mikroskop, projektor i platno za projektor, kao i knige za biblioteku“, navela je PR JCI Aleksandra Đorđević.

Na ulazu u halu biće postavljene donatorske kutije, te će svi posetioci moći da ostave dobrovoljni prilog, ili poklone knjigu za školsku biblioteku.

Stevan Đorđević, potpredsednik JCI Niš

„U dogovoru sa direktorima škole, od prikupljenog novca kupujemo ono što je školama potrebno. Pre akcije sprovodimo istraživanje kako bismo odlučili kojoj će školi ići donacije. Ovo je četvrti turnir, a nadamo se da ćemo u narednom periodu uspeti da pomognemo svim niškim školama“, istakao je potpredsednik JCI Stevan Đorđević.

Pravo učešća na humanitarnom turniru imaju firme koje uplate kotizaciju od najmanje 5000 dinara i obezbede četiri svoja radnika, koji će ih predstavljati na turniru. Prijave su u toku preko portala JCI i njihove Facebook stranice.

Komora mladih i aktivnih građana JCI Niš bavi se osnaživanjem lokalne zajednice kroz edukativne i humanitarne projekte. Do sada su pomoć posredstvom ove organizacije dobile OŠ „Stefan Nemanja“ i OŠ „Sreten Mladenović Mika“, kao i ustanova „Mara“.