KC Niš: Pozitivno 117 pacijenata, tri pacijenta preminula

Foto: MC/A.Đ.

U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovan je 351 pacijent, a kod 117 je potvrđeno prisustvo virusa korona, među kojima je i četvoro dece. 13 pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. U poslednja 24 sata, prema zvaničnim informacijama, preminula su tri pacijenta u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U ZC Leskovac, u kovid bolnici ukupno hospitalizovano 142 pacijenta, a kod 19 je potvrđen virus. U četiri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 188 pacijenata, dok je 100 pozitivno. Među hospitalizovanim pacijentima u ZC Vranje nema nema dece. U ZC Surdulica u kovid bolnici hospitalizovana su  62 pacijenta, dok su 53 sa potvrđenim prisustvom virusa. 

Kisić Tepavčević: Situacija nestabilna, zato uvodimo opšte preventivne mere

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je za RTS da je situacija nestabilna i da mere moraju da preduzimaju svi, kako bi se u narednom periodu videlo poboljšanje, prenosi N1.

Kisić Tepavčević je rekla, posle sednice Kriznog štaba, da su opšte preventivne mere sada proširene na teritoriju čitave zemlje.

Maske su, navodi, obavezne u zatvorenom prostoru, preporučene na otvorenom, a zabranjuje se okupljanje više od deset ljudi na teritoriji cele zemlje i stupaju na snagu od petka, predočila je ona.

Kako je rekla “primetilo se prelivanje stanovništva” u delove zemlje gde nisu bile na snazi mere, pa su organizovana slavlja. Zato je Krizni štab, kako navodi, i odlučio da mere stupe na snagu od petka ujutru, a da važe za celu Srbiju.