Konferencija „Saveti za međunacionalne odnose i prava manjina u lokalnoj zajednici“

Centar za razvoj civilnog društva iz Zrenjanina u utorak, 16. jula 2019. godine, od 12 do 14 časova u hotelu Veliki u Novom Sadu organizuje konferenciju „Saveti za međunacionalne odnose i prava manjina u lokalnoj zajednici“. Na konferenciji će govoriti Vlado Radulović iz Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Jelena Perković iz Centra za regionalizam i Snežana Ilić iz Centra za razvoj civilnog društva.

Centar za razvoj civilnog društva je u prethodne dve i po godine sa predstavnicima saveta za međunacionalne odnose i lokalnih samouprava Zrenjanina, Žitišta, Temerina, Bačke Topole i Bačkog Petrovca, i u saradnji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, zaštitnikom građana, pokrajinskim zaštitnikom građana i lokalnim ombudsmanima, radio na osnaživanju saveta za međunacionalne odnose.

Iz tog rada proizašla je i publikacija, koja će takođe biti predstavljena na konferenciji.

Konferencija je deo šireg projekta „Glas zajednica o EU integracijama – Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika“. Projekat realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva koji predvodi Trag fondacija u saradnji sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju, Media i reform centrom Niš, Forumom civilne akcije FORCA, Evrokontaktom, Centrom za razvoj civilnog društva, Timočkim omladinskim centrom, Edukativnim centrom Kruševac i Proaktivom.