Nastavljaju se građanski i sindikalni protesti u Nišu

Đokica Jovanović, član Upravnog odbora UPSS-a i Saša Kostić, predsednik Upravnog odbora UPSS-a Foto: M.S

Udruženi pokret slobodnih stanara i vlasnika privatnih zgrada nastavlju danas seriju protesta u saradnji sa vojnim i policijskim sindikatom, sindikatom Sloga i Centrom za zaštitu korisnika bankarskih usluga – CHF Srbija. Najavljena su još okupljanja za 1 i 3. mart. Početak današnjeg protesta je u 17 časova iz Parka Svetog Save, uz odlazak do Gradske kuće.

Okupljanje 1. marta biće ispred stadiona “Čair” u isto vreme i planira se odlazak do Elektrodistribucije. Poslednjeg dana najavljenih protesta, 3. marta, u protestnu šetnju krenuće sa Trga kralja Aleksandra, kada će obići Vodovod, Elektrodistribuciju i “Parking servis”.

Razlozi za proteste su, prema rečima organizatora, neisplaćene zarade radnika u višemilionskom iznosu, uništavanje JKP „Gorica“, štetno poslovanje javnih preduzeća, nepoštovanje zakonskih obaveza prema korisnicima daljinskog grejanja, nepoštovanje zahteva građana za praznom stolicom u javnom sektoru, kao i isplate zarada u vojsci i policiji koje su u suprotnosti sa zakonom.

Podsetimo, UPSS je organizovao protest 24. februara koji je održan ispred Skupštine grada, Gradske kuće, prostorija Objedinjene naplate i Toplane.