Grafički dizajner, tattoo i street art umetnik Eško Kurtić osvajao je prostore koje je još kao dete želeo da oplemeni svojom umetnošću. Od Rusije preko Evrope do Sjedinjenih Američkih Država – javne prostore i građevine ovaj Nišlija pretvarao je u galerije na otvorenom. U vreme kada je kao dete crtao svoj prvi grafit u dvorištu porodične kuće, nije ni pomišljao da je deo šireg pokreta koji je tih godina uveliko osvajao svet, oživljavajući sivilo urbane svakodnevice na svim meridijanima. 

“Ja nisam imao ništa. Imao sam papir i olovku, stvorio sam likove koji su kul, stvorio sam igrice, stvorio sam preko celog tog nekog mog stvaralaštva i puta kojim sam se ja kretao, zapravo i jesam iz ove male Srbije došao do te Amerike na neki teži način, i neki dalji put. Došao sam i do Holivuda, radio na projektu za holivudski film, tako da na neki teži način taj neki svoj san sam ja ostvario na svim poljima na kojima sam prisutan – i ilustracije, i murali, i graffiti, i street art, i evo može da se vidi i vajanje.”

U novom serijalu, u produkciji Media centra, pogledajte priču o umetniku iz Niša, Ešku Kurtiću. Serijal je nastao uz podršku Internews-a.