Muzički događaj “Dođi na Amfi”, zakazan za kraj jula ove godine, takođe će, kao i ostale manifestacije, biti odložen. Organizatori apeluju na građane da se pridržavaju preporučenih mera prevencije, kako bi se stvorili adekvatni uslovi za održavanje festivala u narednom vremenskom periodu.

Deveta po redu manifestacija koja okuplja zaljubljenike u uličnu umetnost, “Dođi na Amfi” ove godine je trebalo da održi svoje tradicionalne Freestyle rap borbe i igranje basketa 1 na 1, kao i svakog leta, ali se organizacija odlaže do daljeg zbog nemogućnosti da se ispoštuju sve preporučene mere prevencije protiv širenja korona virusa. 

U planu su, pored tradicionalnih, bile i nove discipline kao što je Hip hop dance battle i takmičenje u crtanju grafita.

Organizatori će, putem društvenih mreža, obavestiti publiku o novom terminu održavanja manifestacije.

Podsećamo da su ove godine u Nišu odloženi brojni umetnički festivali – “Filmski susreti”, “Teatar na raskršću”, “PozitivNI”, “Horske svečanosti”, dok su se neki, poput “Nišvila” i “Takmičenja za Frankofonu pesmu” preselili na onljan platforme. Osim festivala, pandemija je otkazala i vašare, ali i manifestacije poput Buregdžijade.