Gradski forum NIŠKI AERODROM – ARGUMENTOVANO

Sreda, 9. maj 2018. godine, 13h

Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38

U poslednjih mesec dana javnost u Nišu i širom Srbije sučeljava argumente o niškom aerodromu. Sa namerom da se javnim dijalogom pronađu najbolja razvojna rešenja, biće održan gradski forum o budućnosti Aerodroma „Konstantin Veliki“.

Povezivanje ljudi i regiona, integracija i konkurentnost Srbije i Evropske unije, kao i interakcija sa svetom daju vazdušnom saobraćaju važnu ulogu. Kakva je politika državnih subvencija za aerodrome u Evropskoj uniji i gde je tu javni interes? Kako se subvencionišu kapitalna ulaganja, a kako operativni troškovi? Koji je od evropskih modela najbolji za nišku vazdušnu luku? Šta jedan međunarodni aerodrom znači za region i lokalnu zajednicu? Ko treba da upravlja niškim resursima?

Kroz argumentovan razgovor, na održiva razvojna rešenja ukazaće:

  • Boban Stojanović, profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu
  • Ljubica Nikolić, profesorka Pravnog fakulteta u Nišu
  • Rodoljub Mihajlović, zaposlen u Upravi za planiranje do 2017. godine
  • Zorana Ristić, moderatorka

Na gradski forum pozvani su i predstavnici Grada Niša i Aerodroma „Konstantin Veliki“.

Zbog ograničenog broja mesta, molimo da svoje prisustvo na događaju potvrdite slanjem mejla na adresu: info@mirc.rs


Građani će moći uživo da prate i komentarišu gradski forum na Facebook stranici Media i reform centra Niš, kao i da postavljaju pitanja i ostavljaju komentare na samom događaju, ili putem tvitera korišćenjem #gradskiforum.

Gradski forum deo je projekta „Partnerstvo za održivi razvoj“ koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva. Cilj je povećanje učešća građana u održivom razvoju zajednice kroz iniciranje redovne i direktne komunikacije između građana i predstavnika vlasti, ali i jačanje saradnje i komunikacije organizacija civilnog društva i medija sa nosiocima vlasti i insitucijama, što predstavlja osnovu svakog demokratskog procesa.