I Niš ima balkon za doček!

Foto: M.C
ratkovic
Dragan Ratković, drugi sleva, pomoćni trener košarkašica. Foto M&RCN

Izgleda da su nam i sreću centralizovali pa moramo da se radujemo samo na jednom mestu. Već sutra se nastavlja tradicija da samo Beograd ima tu mogućnost da pozdravi uspešne sportiste, sutra stižu naši sjajni olimpijci. Da li je samo Beograd navijao, da li je samo Beograd Srbija? Nije, navijali smo i mi u Nišu, radovali se i slavili i mi Nišlije. Tako je bilo i u mnogim drugim gradovima. Verujem da je Srbija spremna da ponudi dovoljno balkona za doček olimpijaca. To se zove popularizacija sporta, dostupnost, jednake mogućnosti, stvaranje idola, razvoj sporta…

A igrale su i Nišlije. U Niš stižu tri medalje. Kao da su se vaterpolista Sava Ranđelović, košarkaš Stefan Jović i pomoćni trener košarkašica Dragan Ratković dogovarali da nam poklone od svake po jednu. Niš se iz Ria vraća sa zlatnom, srebrnom i bronzanom. Šampioni i šampionke, vaše medalje sijaju podjednako. Bravo!

Predstavnici ministarstva, saveza, komiteta obaveštavamo vas da i Niš ima balkon za doček, i to ne jedan. Sadašnje i buduće generacije, možda novi olimpijski šampioni, imaju dlanove za aplauze. Gradski oci, šta čekate?! Šaljite taj poziv! Naš balkon već jednom mora da proradi i zbog Stefana i zbog Save i zbog Dragana. Spremni smo da dočekamo i vaterpoliste i košarkaše i košarkašice i ostale odlikaše! Dobrodošli u grad meraka, meraklijski smo i navijali i slavili!