Konkurs za novu Multimedijalnu školu novinarstva

Ukoliko ste novinar, bloger, student novinarstva i srodnih smerova, ili jednostavno želite da steknete nove veštine iz oblasti istraživačkog i online novinarstva, digitalnog marketinga i podcasta, video-produkcije, društvenih mreža, fotografije, etike i autorskih prava, prijavite se za Multimedijalnu školu novinarstva. Sve što treba je da do 23. septembra pošaljete kratku biografiju i motivaciono pismo mejlom na adresu info@mirc.rs.

Stručni predavači vodiće vas kroz zanimljive zadatke, manje ili više uobičajene novinarske izazove i neizostavan rad na terenu.

Zahvaljujući podršci Ambasade SAD, imaćete priliku da kroz praktične zadatke naučite kako se sve mogu primenjivati napredne tehnologije u svakodnevnom izveštavanju i redakcijskom radu. Po završetku škole, moći ćete efikasnije da obavljate sadašnji posao ili da razvijete sopstveni projekat.

Predavanja se održavaju petkom i subotom, a svaki od modula raspoređen je u dva vikenda (ukupno 12 radnih vikenda). Predavanja će se održavati u sali Media i reform centra Niš (Obrenovićeva 38), na terenu (u dogovoru sa predavačima), uz posete drugim medijskim kućama ili izvan Niša (radni izlet), o čemu će polaznici biti blagovremeno obavešteni. Ovogodišnja Multimedijalna škola biće organizovana uz sve propisane epidemiološke mere – držanje distance i maske su obavezne.

Neki od dosadašnjih predavača bili su: Stevan Dojčinović, Suzana Trninić, Slobodan Georgiev, Marija Vučić, Boban Rajković, Dragana Pećo, Igor Božić, Jovana Gligorijević, Marko Dražić, Predrag Blagojević, Petar Jeremić, Stevan Ristić, Antonela Riha, Zoran Stanojević, Saša Đorđević, Davorin Dinić, Aleksandar Đorđević, Ivan Radojičić… MRCN će i ovog puta nastojati da angažuje predavače koji se ističu u svojoj oblasti i svojom profesionalnom etikom.

Polaznici će imati praktične zadatke tokom svakog modula, a svoje radove dostavljaće ili prezentovati predavačima i/ili MRCN timu. Svi polaznici biće sve vreme podsticani da stvaraju i za mediareform.rs. Stoga će predložiti po tri teme na kojima će raditi uz podršku i mentorstvo predavača i redakcije mediareform.rs.

Osim mogućnosti za praktičan i samostalan rad, polaznici će nakon završetka Multimedijalne škole i uspešno obavljenih zadataka dobiti sertifikat.

Kao i do sada, škola je besplatna za sve odabrane polaznikeRok za prijavljivanje ističe u sredu, 23. septembra 2020. godine.