Medijsko prelistavanje sa Draganom Ilićem

EU info kutak u Nišu organizuje novo „Medijsko prelistavanje sa…“ u okviru ciklusa događaja na kojima se razgovara sa istaknutim medijskim profesionalcima i gde se analiziraju značajne teme koje su u medijima obeležile protekli period. Ovonedeljni gost je Dragan Ilić, radijski i televizijski novinar i voditelj, a događaj će se održati 28. februara od 17 sati u prostorijama EU info kutka u Nišu.  

I ovom prilikom sa gostom će se prelistavati vesti u medijima koje su bile najaktuelnije u minulom periodu.  Analiziraće se kakve poruke šalju mediji, kome ih upućuju i kako čitaoci, gledaoci i slušaoci prihvataju informacije koje im dolaze posredstvom medija. Kao i na prethodnim prelistavanjima, jedan od najvažnijih ciljeva događaja biće da se ukaže na značaj medijske pismenosti i mehanizama kojima možemo doći do boljeg razumevanja vesti i prepoznati manipulacije kojima smo često izloženi u medijima.

Tokom prelistavanja sa Draganom Ilićem poseban osvrt biće na to koja je uloga radija danas i kako može da zadrži kredibilitet i uticaj u vremenu kada slike i vizuelni doživljaji nadjačavaju suštinu.

Dragan Ilić je poznati radijski i televizijski novinar i voditelj sa više od 25 godina iskustva rada u medijima. Kreirao je i vodio emisije “TV Manijak”, “Taksi B92”, “Manijaci na točkovima” a sa koleginicom Goricom Nešović vodi jedan od najslušanijih jutarnjih programa „Buđenje“. Kolumnista je nedeljnika Vreme i deo tima „Četiri i po muškarca“ u okviru emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Ideja EU info kutka je da za svako „Medijsko prelistavanje sa…“ ugosti po jednog stručnjaka iz oblasti medija koji će sa publikom otvoreno razgovarati o značajnim temama o kojima su mediji u prethodnom periodu izveštavali. Prvo medijsko prelistavanje organizovano je sa urednicom servisa BBC na srpskom jeziku Aleksandrom Nikšić, a zatim i sa glavnim i odgovornim urednikom lista Danas Dragoljubom Dražom Petrovićem.

Prisustvo je besplatno za zainteresovane građane. Iz organizacionih razloga i zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti dolazak popunjavanjem prijavnog formulara.