Nagradimo heroje pandemije

Heroje naše svakodnevnice koji su pomagali za vreme pandemije – medicinske sestre, lekare, volontere, radnike, nastavnike i sve ostale – Delegacija EU odlučila je da nagradi. Ukoliko je za vas neko bio heroj tih dana ili ga poznajete, možete ga predložiti na konkursu za izbor 10 heroja do 11. juna, a kandidati sa najviše glasova dobiće dve avionske karte za putovanje u neku od zemalja Evropske unije.

„Heroji često žive bliže nama nego što mislimo, u svakoj ulici, u svakoj zajednici, u svakoj porodici, to su osobe koje i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažu drugima iako sebe izlažu rizicima. Heroji su volonteri, prodavci, komšije, nastavnici koji drže časove na daljinu, policajci, vaša tetka, roditelj, strina, ujak ili poštar koji vam je i pored svega doneo važno pismo tokom pandemije koja je zahvatila čitav svet“ navodi se u saopštenju.

Pravo na učestovanje u nagradnom konkursu imaju svi punoletni građani Republike Srbije sa mestom prebivališta u Srbiji, dok je maloletnim licima zabranjeno učestvovanje.

Delegacija EU pozvala je građane da predlože heroje i način na koji žele da im zahvale, popune prijavu, podele je preko društvenih mreža i pozovu prijatelje da glasaju. 10 izabranih heroja dobiće po dve avionske karte za neku od zemalja Evropske unije, dok su za učesnike obezbeđeni poklon paketi.

Više informacija o samim pravilima prijave možete pogledati ovde.