Nedeljnik VREME raspisao konkurs za stipendiju “Dragoljub Žarković”

Foto: vreme.com

Povodom godišnjice smrti novinara Dragoljuba Žarkovića, nedeljnik “VREME” pokrenuo je program stipendiranja u znak sećanja na osnivača i dugogodišnjeg glavnog urednika i njegovu posvećenost u radu sa mladim novinarima. Konkurs je raspisan za studente i studentkinje novinarstva, komunikologije i društvenih nauka zainteresovane za bavljenje novinarstvom, kao i mlade novinare i novinarke sa najviše dve godine radnog iskustva. Rok za prijave je do 1. marta. 

Kako kažu iz nedeljnika, stipendija podrazumeva pet orijentacionih treninga u partnerskim medijima i stipendiranu novinarsku praksu u nedeljniku “VREME”, koja se sastoji od edukativnog dela i praktičnog rada na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka. 

“Tokom prakse u nedeljniku VREME jedan izabrani stipendista radiće sa mentorima, medijskim ekspertima, urednicima i novinarima našeg nedeljnika koji imaju dugogodišnje iskustvo rada u medijima, ali i kao predavači na različitim kursevima i školama”, navode.

U partnerskim medijima, BIRN, FoNet, Liceulice i Danas, na jednonedeljnim treninzima stipendisti će učiti o specifičnostima istraživačkog, digitalnog, agencijskog, televizijskog novinarstva, kao i o načinu rada u medijima civilnog društva.

Stipendista će na kraju programa biti u potpunosti osposobljen za rad u redakciji i upoznat sa kolegama i organizacijom rada u nekim od najvažnijih domaćih medija.

Više informacija možete pronaći na linku ovde