Produžen rok za prijavu za Multimedijalnu školu novinarstva

Naslovna slika - MRCN

Svi koji žele da ovladaju novinarskim veštinama kroz praksu i učeći od profesionalaca u medijskoj sferi, mogu se i ove godine prijaviti za Multimedijalnu školu novinarsta. Rok za prijavu je do 28. februara, škola počinje u martu, a polaznici će kroz 12 vikenda obuke i predavanja izučavati istraživačko, onlajn i televizijsko novinarstvo, fotografiju, etiku i brojne druge oblasti.

Tokom pandemije je čitav svet, možda i više nego ikada, postao svestan važnosti slobode medija, nepristrasnog i objektivnog izveštavanja, kao i provere informacija. Svi ljudi su i sami kroz društvene mreže postali odgovorni za deljenje informacija koje su bile od životne važnosti. Pandemija nam je donela infodemiju, tačnije pregršt neproverenih informacija, a novinari su imali veliki izazov da ih stalno pronalaze, proveravaju i informišu građane.

Multimedijalna škola novinarstva, koju Media i reform centar organizuje skoro čitavu deceniju, ove godine će se, između ostalog, fokusirati i na to da studentima novinarstva, mladim novinarima ali i medijskim “veteranima” pomogne da svoj posao rade profesionalno, da ih podstakne da se bore za medijske slobode i da ih podrži da oni budu ti koji pitaju i koji očekuju odgovore.

Slobodni mediji su temelj slobodnog društva, a profesionalni novinari oni koji brane pravo građana da znaju. Zato će Media i reform centar Niš nastaviti da bude podrška novinarima u njihovoj stalnoj edukaciji i napredovanju. 

Našu Multimedijalnu školu novinarstva pohađalo je više od 200 polaznika, a mnogi od njih su danas neizostavni deo velikih, profesionalnih redakcija širom Srbije.

Svi koji žele da se prijave za Multimedijalnu školu novinarstva, mogu to uraditi slanjem svoje biografije i motivacionog pisma na info@mirc.rs, a najbolje kandidate obavestićemo blagovremeno o početku predavanja i svim potrebnim informacijama. 

Tokom trajanja obuke posebnu pažnju obratićemo na epidemiološke mere.