U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovano je 50 pacijenata, a kod 12 je potvrđeno prisustvo virusa korona. Četiri pacijenta priključena su na respiratore i nalaze se u jakom teškom opštem stanju. Nema preminulih od posledica korona virusa u KC Niš, stoji na zvaničnom sajtu.

U tri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno su hospitalizovana 24 pacijenta, dok je 11 pacijenata pozitivno. Među hospitalizovanim pacijentima u Vranju nema dece.

U ZC Leskovac, u kovid bolnici ukupno je hospitalizovano 8 pacijenata, dok trenutno nema pacijenata kod kojih je potvrđeno koronavirusa. 

U ZC Surdulica u kovid bolnici je hospitalizovano osam pacijenata, a kod šest je potvrđeno prisustvo virusa. 

U poslednja 24 sata u Srbiji je 36 osoba pozitivno na koronavirus od 6198 testiranih. Preminula je jedna osoba od posledica koronavirusa, dok se na respiratorima trenutno nalazi 33 pacijenta. Ukupno je preminulo 725 osoba, dok je 487 osoba hospitalizovano.

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 78 korisnika i 35 zaposlenih.