„Aktivizam – šta nas pokreće i šta od toga imaju građani i građanke?“

Četvrtak, 15. mart 2018. godine, 15 sati

Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38

Da li građani mogu da utiču na rešavanje problema u svojoj zajednici? Grupa anonimnih aktivista Niška urbana gerila pokazuje da je to moguće. Oni se na originalan način trude da njihova lokalna zajednica bude bolje i sigurnije mesto za život.

Kako izgleda prosečan aktivista? Šta povezuje građane i građanke sa brigom o životinjama, jeftinijim kartama za prevoz i proslavom rođendana jedne udarne rupe u Nišu? Da li aktivizam živi u gradu ili na selu? Šta je to aktivizam?

O ovim pitanjima i o tome šta ih podstiče da budu aktivni razgovaraće:

•    Ivan Topalović, Proaktiv
•    Danica Ilić, Unija srednjoškolaca Grada Niša
•    Dušan Stojanović, ZOO Planet
•    Milan Bojić, KOM 018
•    Predstavnik Niške urbane gerile
•    Milan Babić,
 moderator


Građani će moći uživo da prate i komentarišu Gradski forum na Facebook stranici Media i reform centra Niš, kao i da postavljaju pitanja i ostavljaju komentare na samom događaju, ili putem twitter-a korišćenjem #gradskiforum.

Gradski forum je deo projekta „Partnerstvo za održivi razvoj“ koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva. Cilj je povećanje učešća građana u održivom razvoju zajednice kroz iniciranje redovne i direktne komunikacije između građana i predstavnika vlasti, ali i jačanje saradnje i komunikacije organizacija civilnog društva i medija sa nosiocima vlasti i insitucijama, što predstavlja osnovu svakog demokratskog procesa.