Gradski forum: UTICAJ DRUŠTVENIH MREŽA NA SAMOPOUZDANJE MLADIH

Četvrtak, 17. maj 2018. godine, 14h

Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38

Prema nedavnim istraživanjima Bi-Bi-Si-ja, 90% korisnika društvenih mreža pati od nekog oblika depresije, anksioznosti, nezadovoljstva sobom, a neki priznaju da imaju suicidne misli.

Da li smo svesni posledica koje društvene mreže ostavljaju na nas i kako umanjiti ili sprečiti negativan uticaj na naredne generacije? Kakvo je stanje u našem okruženju? Koje generacije su najugroženije? Sa kojim se problemima mladi danas javljaju psiholozima i koliko ih često uzrokuju društvene mreže? Kako one mogu uticati na samopouzdanje mladih?

O svemu ovome na gradskom forumu govoriće:

  • Neven Obradović, asistent na Departmanu za komunikologiju i novinarstvo
  • Nikola Goljović, psiholog
  • Ana Stanković, korisnica društvenih mreža
  • Milica Todorović, moderatorka

Građani će moći uživo da prate i komentarišu gradski forum na Facebook stranici Media i reform centra Niš, kao i da postavljaju pitanja i ostavljaju komentare na samom događaju, ili putem Twitter-a korišćenjem #gradskiforum.

Gradski forum deo je projekta „Partnerstvo za održivi razvoj“ koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva. Cilj je povećanje učešća građana u održivom razvoju zajednice kroz iniciranje redovne i direktne komunikacije između građana i predstavnika vlasti, ali i jačanje saradnje i komunikacije organizacija civilnog društva i medija sa nosiocima vlasti i insitucijama, što predstavlja osnovu svakog demokratskog procesa.