„Inovacije u medijima“

Četvrtak, 14. novembar 2019. godine, 13 časova
Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38

„Asocijacija medija“ uz podršku Kabineta za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije poziva vas na okrugli sto „Inovacije u medijima“.

Tehnološki razvoj znatno utiče na medijsku industriju, okruženje se brže menja nego što to tradicionalni mediji mogu da prate, kao i da se uspešno transformišu. Samim tim, neke medijske kompanije, bez obzira na svoju primarno novinarsku reprezentativnost, gube svoje pozicije i bivaju prinuđeni na manji auditorijum i slabije finansije, što dalje vodi u probleme, na kraju i samu propast medijskog biznisa. Ulaganje u sve novije i novije digitalne proizvode maratonska je trka u kojoj, jednostavno, nema odustajanja.

Kao polaznu tačku za ovaj projekat Ivana Milanović Hrašovec, novinarka nedeljnika „Vreme“, obavila je kvalitativno istraživanje o medijima u Srbiji, o njihovoj poziciji, problemima i perspektivi u uslovima tehnološke/digitalne revolucije.

Da li su mediji u Srbiji spremni za nove tržišne izazove, u kojoj meri su se transformisali, koje prepreke ih ometaju na putu inoviranja, neka su od pitanja kojima se bavi ovo istraživanje.

Jasmina Koprivica, izvršna direktorka portala www.telegraf.rs prezentovaće „The best case study“ medijskih transformacija i inovacija u svetu, kroz slikovite primere i iskustva vrhunskih inovatora („The Guardian“ i „New York Times“), ali i manje poznatih medijskih kuća koje su bez mnogo pompe odmakle u ovaj oblasti. 

Navodimo primer dnevnog lista „Danas“ u primeni inovativnog poslovnog modela koji će sa učesnicima okruglog stola podeliti Bojan Cvejić – urednik portala www.danas.rs.

Moderator okruglog stola je Stevan Ristić, predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija.

Osoba za kontakt: Aleksandar Aleksić – Asocijacija medija, mob: 063/342287

U nastavku poziva dostavljamo vam preciznu agendu okruglog stola.