Jelena Jevtić: Pristupačniji i lakši način za prenos novca u Srbiju

Buduća diplomatkinja Jelena Jevtić (23) Nišlijka je koja živi i radi u okolini američke prestonice. Jelena s vremena na vreme šalje novac svojima u Niš, ali po njenim rečima to nije jednostavno.

“Ovo je šesta godina koju provodim u inostranstvu i mogućnosti za transfer novca nekome u Srbiji su mi od velikog značaja. Nažalost, susretala sam se sa problemima uvek kada sam pokušavala da prebacim sredstva, zato što je bilo ili previše komplikovano ili previše skupo”, kaže ona.

Ipak, Jelena je otkrila sigurnoilako.rs i saznala da usluga prenosa novčanih pošiljki može biti jednostavna i jeftina, a istovremeno i bezbedna, zahvaljujući projektu koji realizuju Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Grad Niš.

Ideja inicijatora je da se uplate iz rasejanja vrše putem namenske onlajn-platforme preko koje će primaoci u matici dobijati sredstva i digitalnim vaučerima kupovati namirnice i ostale artikle, ali i plaćati račune.

“Sigurna sam da će ovakva platforma učiniti da ceo taj proces ne mora da bude kompleksan i drago mi je što napokon postoji pristupačniji i lakši način za prenos novca u Srbiju”, iskrena je.

Pilot-projekat “Doznake zasnovane na blokčejn tehnologiji za grad Niš” realizuje se uz pomoć partnerskih kompanija “AID:Tech” iz Irske i “Stripe” iz Sjedinjenih Američkih Država.

Prijavite se za učešće do 7. septembra na sigurnoilako.rs i uštedite.