Konkurs za Nacionalnu nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti

Foto: A.S

“Evropska mreža protiv siromaštva – Srbija” raspisala je konkurs za Nacionalnu nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti. 

Kako se navodi u tekstu Konkursa “nagrada za dostojno izveštavanje se dodeljuje za novinarske radove/medijske priloge koji se bave temom siromaštva i socijalne isključenosti u Srbiji, a koji su objavljeni u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja” u periodu od 1. januara 2016. do 31. januara 2018, kada ističe rok za prijavljivanje na Konkursu.

Ova nagrada se prvi put dodeljuje u Srbiji, a ono po čemu je ovaj konkurs drugačiji, kako prenosi Dijalog Net, je to što će “žiri koji će ocenjivati novinarske radove ili medijske priloge biti sastavljen isključivo od osoba s iskustvom siromaštva i socijalne isključenosti. Članovi žirija biće nezaposleni mladi, osobe sa invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina, korisnici socijalnih usluga i drugi.”

Prijava se može poslati ispunjavanjem upitnika na ovom linku. Simbolične nagrade za najbolje ocenjene novinarske radove/medijske priloge biće dodeljene u februaru 2018. godine.