Najava Realizacije Projekta “Fair III Za Mlade”

Utorak, 8. oktobar 2019. godine, 12 časova
Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38

Pozivamo vas da medijski propratite pres konferenciju – Najava realizacije projekta „FAIR III ZA MLADE“  i potpisivanje Memoranduma o saradnji sa osnovnim i srednjim školama iz Niša i Aleksinca, koji organizuje Udruženje Romkinja “Osvit”.

Ovaj tridesetomesečni projekat se realizuje od maja ove godine, a finansijski je podržan od CARE International Balkans. 

Ukratko o projektu:
Vršnjačkom edukacijom o zdravim stilovima života, nenasilju, rodnoj ravnopravnosti i zdravlju, najlakše možemo uticate na pozitivno formiranje mlade ličnosti i rešavanje aktuelnih problema mladih u šest osnovnih i srednjih škola iz Niša i Aleksinca.
Škole koje su uključene u realizaciji projekata su: OŠ „Vuk Karadžić“ Niš, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Niška Banja, OŠ „Radoje Domanović“ Niš, Škola mode i lepote Niš, Poljoprivredna škola „Šumatovac“ Aleksinac i Gimnazija „Svetozar Marković“ Niš. U ukviru projekta biće zastupljen proporcionalni broj učenika i učenica, kao i grupa mladih iz romske zajednice.
Opšti cilj projekta je doprinos povećanju kapaciteta organizacija civilnog društva, mladih i drugih ključnih aktera u zajednici da primenjuju i promovišu rodnu ravnopravnost, zdravlje, zdrave stilove života i nenasilje koristeći testirane modele i pristupe.

Specifični cilj projekta:
1. Obučiti 20 mladih iz Niša i Aleksinca za TOT trenere YMI programu;
2. Upoznati 240 mladih iz 6 osnovnih i srednjih škola iz Niša i Aleksinca po LSE programu koji će nastaviti da promovišu među mladima u svojim sredinama;
3. Upoznati 20 odraslih lidera/ki, nastavnika i predstavnika ustanova i institucija iz Niša i Aleksinca sa programom Y kako bi nastavili da ga primenjuju u svom radu.
Ciljna grupa nam je 240 mladih osnovaca, srednjoškolaca i profesora. 

Udruženje Romkinja „Osvit“                                                                                                                           
Direktorka: Ana Saćipović
Telefoni: 018/515-318 
E-mail: anaosvit@gmail.com                                                                                                                                             

SOS telefon za žene i decu sa iskustvom nasilja: 0800/ 10-09-09