Pokrenuta humanitarna kampanja “Podržimo Putokaz”

Vesna Lekić, Fondacija SOS Dečija sela; Ana Anačkov, menadžerka Centra Putokaz; Živko Petrović, Centar za porodični smeštaj i usvojenje; Foto: M.S

Centar za podršku porodici Putokaz predstavio je na konferenciji za novinare rezultate dosadašnjeg rada i početak humanitarne kampanje “Podržimo Putokaz”, pokrenute sa ciljem prikupljanja sredstava za rad Centra u narednom periodu. On postoji u Nišu od 2014. godine, a aktivnosti su mu usmerene na preventivni rad kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodica i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične.

Prema rečima Vesne Lekić iz nacionalne kancelarije Fondacije SOS Dečija sela, Centru je za rad mesečno potrebno oko četiri i po hiljade evra. Taj novac pokriva zarade četiri zaposlena, režijske i administrativne troškove, kao i troškove materijalne podrške za korisnike Centra. Ukoliko bi bilo sakupljeno  više, novac bi mogao da se iskoristi i za psiho-pedagošku, edukativnu, medicinsku podršku korisnicima, pa čak i za podršku pri zapošljavanju i samozapošljavanju, objašnjava ona.

Menadžerka Centra Ana Anačkov ističe da je kroz njega do sada prošlo oko 300 porodica, veliki broj dece i mladih, kao i da je on ostvario saradnju sa brojnim institucijama i organizacijama u lokalnoj zajednici, što je doprinelo podizanju svesti o važnosti poštovanja dečijih prava.

Svi zainteresovani mogu uplatiti donaciju na žiro račun 160-373368-31, sa pozivom na broj 15/2017, putem online donacije  ili slanjem SMS poruke na broj 6323.