Poseta predstavnika kompanije AID:Tech Gradu Nišu

U petak, 10. avgusta 2018. Grad Niš će posetiti predstavnici kompanije AID:Tech (http://www.aid.technology). Ova kompanija se bavi inovativnim visokotehnološkim rešenjima u humanitarnom i razvojnom sektoru i razvojem visokotehnoloških rešenja za vlade, nevladine i dobrotvorne organizacije i koja je fokusirana na distribuciju digitalnih prava u svrhe kao što su socijalna i humanitarna pomoć, novčane doznake i donacije uz upotrebu blokčejn tehnologije i digitalnih identiteta. Njihova softverska rešenja obezbeđuju olakšavanje plaćanja, prikupljanje podataka i analitiku na globalnom nivou, unapređujući način na koji se finansijska sredstva i proizvodi distribuiraju i prate.

AID:Tech je u Nišu trenutno aktivan u sklopu projekta koji sprovode Grad Niš i Kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pod nazivom „Doznake zasnovane na blokčejn tehnologiji za Grad Niš“:

http://www.ni.rs/2018/08/02/jeftiniji-laksi-i-sigurniji-transfer-novca-iz-inostranstva-primaocima-iz-nisa/

http://www.sigurnoilako.rs/

Grad će posetiti njihov izvršni direktor (COO) Niall Dennehy i tehnički direktor i šef tehničkog odseka (CTO) Sasha Grabovetsky. Njihova želja je da predstave kompaniju AID:Tech i podrže kampanju koja je u toku u Gradu. Takođe, ovo će biti prilika da grad Niš sa svoje strane predstavi svoje napore da se razvija kao grad naprednih tehnologija (sa naglaskom na Forum Naprednih Tehnologija, budući Naučno-tehnološki park i višenamensku laboratorijsku lamelu Elektronskog fakulteta), iskaže svoje planove i potrebe u smislu tehnološkog unapređenja i da se sa kompanijom AID:Tech razmotre mogući vidovi buduće saradnje.