Poziv za edukacije o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i ulozi organizacija civilnog društva u procesu pregovora o pristupanju

Društvo ekonomista Niša poziva sve predstavnike organizacija civilnog društva koje se bave ekonomskom politikom i zaštitom potrošača, i iskazuju interes za učešće u procesu pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, profesionalna i omladinska udruženja, kao i zainteresovane novinare iz lokalnih i nacionalnih medija, koji imaju svoja predstavništva u Nišavskom upravnom okrugu i predstavnike relevantnih gradskih i regionalnih državnih institucija u oblasti privrede da se prijave i učestvuju u edukaciji o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i ulozi organizacija civilnog društva u procesu pregovora o pristupanju.

U fokusu edukacije su tzv. ekonomska pregovaračka proglavlja (Poglavlje 1 – Slobodno kretanje robe; Poglavlje 8 – Politika konkurencije; Poglavlje 20 – Preduzetništvo i industrijska politika; Poglavlje 28 – Zaštita potrošača i Poglavlje 29 – Carinska unija). 

Agende radionica biće naknadno dostupne na sajtu Društva ekonomista Niša i biće dostavljene svim prijavljenim učesnicima.

Učešće u edukaciji je bez finansijskih obaveza i finansira se iz sredstava projekta „Osnaživanje organizacija civilnog društva za aktivno učešće u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji u oblasti ekonomske politike”. 

Prijavu za učešće možete poslati na adresu: info@den.org.rs ili pozivom na broj 064/61-44-660.

Potrebni podaci za prijavu: ime i prezime, kontakt telefon, e-mail, naziv organizacije koju predstavljate ili medija iz kojeg dolazite.

Konkurs je otvoren mesec dana i trajaće od 12.2. do 12.3.2020. godine.

Više informacija o projektu možete naći na sajtu Društva ekonomista Niša. 

Raspored edukativnih radionica